clear float
homepage Výrobky v akci
clear float

Fitball

ČASOVÝ ROZVRH

Úterý     18.00 - 19.00 hod.
Čtvrtek  18.00 - 19.00 hod. (pouze po domluvě s trenérkou)

Jednotlivá lekce stojí 80 Kč.

Vezměte si sportovní oblečení, sportovní sálovou obuv na přezutí (se světlou podrážkou), ručník. (popř. doporučujeme vlastní podložku.)
Nabízíme široký sortiment nápojů, spalovače tuků, stimulanty výkonu, které si můžete zakoupit na baru.
Těšíme se na Vás se Šárkou.

Své místo si můžete rezervovat. Pokud se nebudete moci lekce účastnit, prosíme nejméně 3hodiny předem zrušit rezervaci, jinak Vám bude při příští lekci naúčtován vstup. Děkujeme za pochopení.

Rezervace Fitball: 608 717 300

Po zaplacení vstupu na baru nebo po předložení permanentky, kde vám bude odškrtnut vstup Vám půjčíme klíček od šatní skříňky, kde se v oddělené šatně můžete vklidu převléknout, dojít na WC  popř. po skončení lekce osprchovat. Cvičení probíhá odděleně od fitnesscentra ve vedlejší tělocvičně.

Fitball je cvičení na velkém míči. Tvaruje především břišní partie, hýždě a stehna. Působí velmi příznivě k odstranění svalové nerovnováhy v oblasti kyčelního kloubu a beder. Ovlivnuje držení těla a celkové zpevnění. Fitball slouží jako nestabilní základna. Tím při každém pohybu používáte mnohem více svalů než při cvičení na pevné podložce. Pro udržení rovnováhy zapojujete svaly centra těla (břišní, zádové a hýžďové), čímž tyto oblasti nejen tvarujete, ale posilujete také svalstvo, které má na starosti správné držení těla.

Efekt fitballu na lidské tělo
Tím předcházíte problémům s bolestí zad. Správné držení těla také vyvolává dojem štíhlejší postavy. Cvičením na míči zpevníte ochablé svaly, protáhnete zkrácené svaly a vytvarujete problémové partie. Zlepšíte stabilitu a koordinaci. Cvičením sestavy bez přerušování zvyšujete tepovou frekvenci a tím pozitivně působíte na kardiovaskulární systém. Spalujete tukové zásoby. Aerobní cvičení má také pozitivní vliv na náladu. Balon může sloužit také jako protahovací pomůcka, zvýšíte tak svou pružnost a ohebnost.

Může být také posilovací pomůckou. Může sloužit jako základna (např. lavička), ale také jako samotné posilovací náčiní. Kulatý povrch umožňuje položit tělo na různá místa, rolovat se nahoru či dolů a tím zvyšovat nebo snižovat obtížnost cviku. Rolování ve všech směrech umožňuje měnit zatěžované svaly.

Vlivy cvičení na fitballu
Cvičení na míči maximálně odlehčuje kloubům. Je vhodné pro každého bez ohledu na věk, hmotnost či fyzickou kondici. Jedinou kontraindikací cvičení je bolest.